web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Reglementarea conflictului transnistrean, discutată la București

Iulia Modiga 9 octombrie 2018 0

 

Ministrul Afacerilor Externe al României (MAE), Teodor Meleşcanu, a avut luni, la București, o întrevedere cu Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru reintegrare al Republicii Moldova, prilej cu care cei doi oficiali au abordat subiectul procesului de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. 

Foto: InfoPrut

În acest context, Teodor Meleşcanu a reiterat sprijinul României pentru negocierile în formatul „5+2” în vederea convenirii unei soluţii care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Cristina Lesnic a amintit de recentele incidente din Zona de Securitate și a accentuat necesitatea mobilizării eforturilor actorilor relevanți în vederea detensionării atmosferii și a revenirii situației pe făgașul normalității.

Totodată, a fost adusă în discuție și situația drepturilor omului din regiunea transnistreană, cea a instituțiilor de învățământ cu predare în grafia latină, a proprietarilor de pământ din raionul Dubăsari, fiind reiterată indispensabilitatea restabilirii necondiționate și integrale a drepturilor legitime ale elevilor, cadrelor didactice, fermierilor și tuturor categoriilor de cetățeni ale căror drepturi și libertăți sunt garantate universal.

În cadrul vizitei la Bucureşti, vicepremierul de la Chișinău Cristina Lesnic a avut o rundă de consultări şi cu secretarul de stat Dan Neculăescu. Cu acest prilej, Neculăescu s-a referit la unele aspecte de interes pentru România, cum ar fi stadiul demersurilor Republicii Moldova la nivelul ONU, şi precizat că MAE va continua să acorde o importanţă deosebită acestei teme. Secretarul de stat a subliniat importanţa asigurării unui proces de negocieri care să permită ajungerea la o reglementare cuprinzătoare şi viabilă a dosarului transnistrean.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »