web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mesaj de la Oradea: „Respectăm Centenarul”

Iulia Modiga 9 octombrie 2018 0

 

Oradea se pregătește în straie tricolore de mare sărbătoare. Pe 12 octombrie este marcată Ziua Oradiei, legată de două evenimente majore din istoria oraşului. Pe 12 octombrie 1918 s-a semnat în casa dr. Aurel Lazăr Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania, document care a fost citit la Adunarea de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Tot pe 12 octombrie, dar în 1944, Oradea a fost eliberată de armatele române de sub ocupaţia horthystă.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

În acest context, autoritățile orădene anunță că vor fi organizate mai multe manifestări sub genericul „Respectăm Centenarul”, informează publicația Bihoreanul.

În prima parte a zilei, la Muzeul Memorial Aurel Lazăr se va ţine o şedinţă festivă a Consiliului Local, iar după-amiaza, de la ora 17:00, orădenii sunt chemaţi să asiste în Piaţa Unirii la o paradă militară de amploare, cu prezentarea de tehnică militară.

Seara, în Piaţa Unirii va avea loc un concert folcloric cu intrare liberă. Pe scenă vor evolua Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu şi Ionuţ Fulea. Totodată, la Teatrul Regina Maria, Alexandru Tomescu va susţine un concert cu vioara Stradivarius.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »