web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Punte de poezii și epigrame între Mizil, Puhoi și Cernăuți. Au început înscrierile la Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”

Iulia Modiga 10 octombrie 2018 0

 

Tineri români din Țară și de peste hotare se pot înscrie la cea de-a XII-a ediţie a Festivalul Internaţional de poezie şi epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” până pe data de 10 decembrie. Poeziile şi epigramele înscrise în concurs nu trebuie să fi fost publicate sau postate până la anunţarea clasamentului.

Înscrierile se pot face pe www.romeojulietalamizil.ro sau la adresa: Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu”, N. Bălcescu, nr. 111-131, Mizil, Prahova.

Creaţiile nu trebuie să fi fost publicate pe hârtie sau postate pe internet până pe 26 ianuarie 2019, anunță organizatorii. Elevii participanţi care se situează cel mai bine în clasamentul general vor fi recompensaţi cu premii speciale. La secţiunea „Poezie” vor fi trimise trei creaţii, dintre care una va fi obligatoriu cu rimă, iar la „Epigramă” – patru catrene, dintre care unul cu tema „Mizilul”.

Festivalul este organizat şi susţinut de Fundaţia Culturală „Romeo şi Julieta la Mizil”, în colaborare cu Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, aflându-se sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi a Casei Corpului Didactic Prahova.

Din vara lui 2018, trilaterala Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” (Mizil)- Liceul Teoretic Puhoi (Republica Moldova) – Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (Cernăuți) sporeşte numărul de concurenţi-elevi români din jurul granițelor țării, mai precizează organizatorii. Din Chişinău, parteneri constanţi ai festivalului sunt Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport şi Fundaţia „Drăghiştea”. Un partener recent este Asociaţia culturală „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, condusă de profesorul Vasile Bâcu. Printre partenerii consacraţi ai festivalului se află Radio România Actualităţi, TVR, Primăria Mănăstirea Humorului și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Coordonatorii festivalului sunt prof. Laurenţiu Bădicioiu, ec. Claudiu-Remus Minea şi prof. Victor Minea, director al Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu”.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »