web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Începe licitația pentru prima fază a interconectării rețelelor electrice din România și Rep. Moldova

Liviu G. Stan 10 octombrie 2018 0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat lansarea unei licitații pentru prima fază a proiectului de conectare a rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, cu o valoare totală de 270 de milioane de euro.

Potrivit anunțului BERD, este vorba despre achiziționarea de bunuri, echipamente și servicii pentru implementarea proiectului, care prevede construcția, dotarea și punerea în funcțiune a noilor interconexiuni electrice, transmite info-market.md.

Proiectul presupune și construcția unei stații back-to-back în Vulcănești, a unei linii electrice de 400 kV Vulcănești-Chișinău, modernizarea și extinderea stațiilor din Chișinău și în Vulcănești.

Implementarea proiectului va asigura interconectarea Republicii Moldova cu piața UE, va spori considerabil stabilitatea și fiabilitatea furnizării de energie electrică, iar diversificarea resurselor de energie electrică va deschide piața energiei electrice a Republicii Moldova pentru o concurență sporită, se mai spune în comunicatul citat.

Costul total al proiectului este de 270 de milioane de euro. Pentru implementarea lui, BERD, precum și Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut în valoare de 80 de milioane de euro fiecare, Banca Mondială va oferi un împrumut de 70 de milioane de euro, iar Uniunea Europeană – un grant în valoare de 40 de milioane de euro.

Proiectul va fi implementat în Republica Moldova de întreprinderea de stat Moldelectrica timp de trei ani – din 2019 până in 2022.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »