web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Lansare în An Centenar: Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, istoria unui singur popor

Iulia Modiga 17 octombrie 2018 0

 

Editura Litera lansează în Anul Centenar 10 volume din „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”. Primul volum din lucrare a apărut marți la toate punctele de vânzare a presei din București și din țară, iar săptămânal, până în luna decembrie – în pragul marcării a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia – vor fi pe piață și celelalte volume.

Aceasta este o istorie a unui singur popor, dar și o istorie reunită a românilor din cele două state românești de azi, state care, din păcate, nu-i adăpostesc nici ele pe toți românii. Această carte de istorie este însă menită să învingă uitarea și să conducă la frângerea risipirii noastre. Să ne amintim mereu că „Hora Unirii” a scris-o moldoveanul Vasile Alecsandri și să încercăm să ne cuprindem cu toții „de acel farmec sfânt” al iubirii de popor și de țară, de țara noastră, care, oriunde ar fi ea, se numește Țara Românească. Până o vom avea din nou întreagă pe hartă, se cuvine să o purtăm în suflete și astfel nimic nu va fi pierdut”, scrie despre lucrare președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, coordonator al lucrării.

Al doilea volum va aduce cititorilor un cadou special: harta României Mari, cu cele mai importante locuri de vizitat în An Centenar.

Realizată în urma unei documentări care se întinde pe parcursul unui deceniu, „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova” este una dintre cele mai cuprinzătoare și mai amănunțite lucrări despre istoria românilor. Coordonatorii acestui proiect cultural sunt Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Ioan Bolovan, profesor-doctor la Facultatea de Istorie din Cluj. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputați profesori universitari din Cluj și Iași, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București. În cele 700 de pagini ilustrate color, colecția „Marea Istorie Ilustrată a României și a Republicii Moldova” poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie, până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »