web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Oficial de la Chișinău: Rep. Moldova va susţine iniţiativa României de relansare a SUERD

Liviu G. Stan 18 octombrie 2018 0

Conceptul preşedinţiei române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), din care face parte și Republica Moldova, şi calendarul reuniunilor şi evenimentelor tematice pentru 2018-2019, au fost discutate în cadrul întrevederii Secretarului de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniţă.

Discuţiile s-au axat pe tematicile şi direcţiile de acţiune prioritare ale preşedinţiei României în cadrul SUERD (1 noiembrie 2018 -1 noiembrie 2019), precum şi pe identificarea unor soluţii şi oportunităţi de finanţare a proiectelor comune.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a informat despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse în perspectiva îmbunătăţirii conectivităţii şi mobilităţii în regiunea Dunării în domeniul transportului, turismului, digitalizării.

În acest scop, România va iniţia procesul de actualizare a Planului de Acţiuni a SUERD prin crearea de sinergii între toţi actorii implicaţi din regiunea Dunării şi Comisia Europeană şi prin operaţionalizarea Punctului Focal pentru Asistenţă Tehnică, se menționează într-un comunicat de presă.

La rândul său, Secretarul de stat Daniela Morari a ţinut să sublinieze că Republica Moldova va susţine acţiunile prevăzute în programul preşedinţiei române şi va facilita schimbul de experienţă şi bune practici pe ariile prioritare, în scopul orientării SUERD spre obţinerea rezultatelor cu mai mult impact pentru statele membre.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »