web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cazul lui George Simion a ajuns pe masa Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo

Liviu G. Stan 19 octombrie 2018 0

 

Președintele Comitetului Româno-American pentru Basarabia, Nicholas Dima, a expediat, pe 15 octombrie curent, o scrisoare la adresa Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, prin care cere Deparatamentului de Stat să ia atitudine față de acțiunile autorităților Republicii Moldova față de cetățeanul român George Simion, liderul Acțiunii 2012, și să „ia apărarea națiunii române”, transmite Ziarul Național.

„În calitate de cetățeni americani, dorim să vedem America din nou mare și puternică. În același timp, dorim să vedem și țara noastră natală reîntregită și o aliată puternică a Americii. În prezent, România reprezintă deja un pivot important al politicii SUA în Europa de Est și în ultimii ani trupele românești au luptat și s-au sacrificat împreună de cele americane în Orientul Mijlociu”, se arată în textul scrisorii.

Cu toate acestea, una dintre cele mai delicate probleme românești, „anume Basarabia, a fost însă ignorată de administrațiile americane anterioare. Fosta provincie romanească a fost ocupată de URSS în urma protocoalelor secrete ale pactului Ribbentrop-Molotov din august 1939. Cea mai mare parte a provinciei a fost transformată într-o republică sovietică care, dupa dizolvarea URSS-ului în 1991, a devenit Republica Moldova. Majoritatea locuitorilor acestei republici sunt etnci români și dorința lor de a se reuni cu România este în continuă creștere”.

„Domnule Secretar, la începutul lunii octombrie, George Simion, cetățean român și secretar general al organizatiei Acțiunea 2012, care militează pentru reunificarea Republicii Moldova cu România, a fost reținut, abuzat și maltratat fizic de autoritățile de la Chișinău. În plus, i s-a interzis să reintre în Republica Moldova pe o perioadă de cinci ani. În numele comunității de origine română din Statele Unite protestam categoric față de un asemenea act și cerem Departamentului de Stat să ia atitudine în apărarea națiunii române. Ne exprimăm totodată convingerea fermă că reunificarea României este iminentă! Cu cât Washingtonul înțelege mai repede acest lucru și Depatamentul de Stat acționează în mod corespunzător, cu atât mai bine pentru interesele naționale ale Statelor Unite”, se mai arată în scrisoarea lui Nicholas Dima către secretarul de stat Mike Pompeo.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »