web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Premierul Republicii Moldova: Ne dorim o colaborare foarte strânsă cu NATO

Iulia Modiga 19 octombrie 2018 0

 

Premierul de la Chișinău, Pavel Filip, a declarat joi, în cadrul unei întrevederi cu președintele Adunării Parlamentare NATO, Rasa Jukneviciene, că Republica Moldova își dorește o colaborare foarte strânsă cu NATO și participarea la exerciții comune internaționale. De asemenea, prim-ministrul a explicat noțiunea de neutralitate din Constituția Republicii Moldova.

Sursă imagine: fumn.eu

Sursă imagine: fumn.eu

Faptul că Republica Moldova prin Constituția sa este o țară neutră nu înseamnă că ne dorim să fim o țară izolată. Dimpotrivă, ne dorim o colaborare foarte strânsă cu NATO, ne dorim să învățăm, ne dorim să instruim militarii noștri și să participăm la exerciții comune internaționale (…). Neutralitatea nu a fost alegerea noastră. A fost impusă de implicarea forțelor militare rusești în conflictul de pe Nistru. Aceste forțe, din păcate, până astăzi nu au plecat de pe teritoriul Republicii Moldova în ciuda apelurilor repetate ale țării noastre și comunității internaționale și a angajamentelor Federației Ruse”, a spus Filip.

La rândul său, președintele Adunării Parlamentare a NATO a precizat că Alianța Nord-Atlantică poate oferi Republicii Moldova expertiza necesară pentru a contracara noile riscuri și provocări din regiune, în special cele legate de acțiunile agresive ale Federației Ruse.

Adunarea Parlamentară a NATO este o organizaţie interparlamentară, care reuneşte, în prezent, parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din 12 ţări membre-asociate. Republica Moldova este membru-asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994. 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »