web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită și în Republica Moldova

Iulia Modiga 24 octombrie 2018 0

 

Ziua Armatei Române, marcată anual pe 25 octombrie, va fi sărbătorită și în Republica Moldova, printr-o serie de manifestări organizate de Ambasada României la Chișinău.

Sursă imagine: sursazilei.ro

Sursă imagine: sursazilei.ro

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, vor participa astăzi, pe 24 octombrie, la ceremonia militară de comemorare a eroilor români la Cimitirul Eroilor Români din localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă. Evenimentul va mai cuprinde alocuțiuni ale oficialilor din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, ale autorităților locale, un ceremonial religios susținut de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatului Plaiurilor, precum și depuneri de flori.

Manifestările vor continua joi, 25 octombrie, cu vernisarea expoziției tematice „Eroul Necunoscut al României” la Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău.

Ulterior, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, vor participa la ceremonia militară de comemorare a eroilor români organizată la Cimitirul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial din incinta Cimitirului Central din Chișinău.

Evenimentul va mai cuprinde alocuțiuni ale oficialilor din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, ale autorităților locale, un ceremonial religios susținut de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatului Plaiurilor, precum și depuneri de flori.

Tot pentru ziua de joi, Asociația „UNIREA – ODIP” anunță un eveniment dedicat Zilei Armatei Române, care va avea loc, cu începere de la ora 11.00, la Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor Români”. În cadrul ceremoniei, va fi dat startul lucrărilor de reparație a Cimitirului Eroilor Români, în cadrul unei campanii de colectare a fondurilor, inițiată de unioniști.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »