web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Primul maraton al automobilelor electrice, plug-in și hibrid, organizat în Republica Moldova

Iulia Modiga 30 octombrie 2018 0

 

Prima expediție a automobilelor prietenoase mediului a demarat astăzi în Republica Moldova. 9 automobile electrice, plug-in și hibrid cu alimentare electrică vor colinda timp de 5 zile Republica Moldova pentru a promova inovația în transportul auto și a arăta performanța automobilelor cu zero emisii. 

Mobilitatea eco poate fi o realitate pentru Republica Moldova. Promovăm transportul prietenos mediului pentru a reduce nivelul de poluare al aerului. 14% din volumul total de emisii de gaze cu efect de seră în țara noastră revine sectorului transporturilor”, spune Alexandru Rotaru, manager de proiect la PNUD Moldova, organizație parteneră a maratonului automobilelor electrice.

Mașinile vor traversa orașele Orhei, Soroca, Drochia, Bălţi, Ungheni. Automobilele electrice, plug-in și hibrid cu alimentare electrică vor fi încărcate la hotelurile de înnoptare și la restaurantele de popas. Automobilele participante la expediție vor reveni în Chișinău pe 3 noiembrie în Piața Marii Adunări Naționale.

O tranziţie în masă a automobiliştilor din Moldova spre sisteme de propulsie eco părea o utopie cu doar 1-2 ani în urmă, în timp ce astăzi este un trend în plină ascensiune. Iar acest trend are toate şansele să migreze şi mai mult din zona hibridelor clasice în cea a hibridelor cu încărcare de la priză şi a maşinilor 100% electrice, odată cu aşteptata dezvoltare a infrastructurii de staţii electrice, preconizată pentru 2019. Toate aceste premise ne-au motivat să concepem împreună cu partenerii noştri această expediţie inedită, demonstrând pe viu oamenilor cum se poate convieţui cu aceste propulsii inovatoare, aici, în peisajele Moldovei, astăzi”, spune Ilie Toma, organizator şi participant la expediţie.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 54 automobile electrice şi 5 staţii de încărcare, toate în Chişinău. În 2019, 14 noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. Achiziţia va fi realizată datorită unui parteneriat dintre Fondul pentru Eficienţă Energetică şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Proiectului Orașe Verzi Durabile.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »