web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

CEDO: Polițiștii care au torturat tineri după 7 aprilie 2009 au primit sancțiuni prea blânde

Liviu G. Stan 31 octombrie 2018 0

 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune că Republica Moldova a aplicat sancțiuni prea blânde polițiștilor care au torturat tineri în comisariate după 7 aprilie 2009, iar investigarea acestor cazuri a durat prea mult, relatează Radio Europa Liberă.

octavianracu.wordpress.com

CEDO a emis o asemenea decizie marți, în cazul a două tinere identificate cu inițialele O.R. și L.R, care au fost obligate să se dezbrace în pielea goală și să facă așezări în fața unui polițist.

Potrivit Centrului de Resurse Juridice care le-a reprezentat, Curtea de la Strasbourg a constata că investigația nu a fost promptă, urmărirea penală începând cu o întârziere de 9 luni.

Sancțiunile aplicate în cele din urmă polițiștilor – cinci ani de închisoare cu suspendare pentru doi polițiști și exonerarea altuia – au fost considerate de CEDO drept incompatibile cu obligația de a preveni maltratarea.

Instanța a mnai remarcat că îngăduința autorităților față de polițiștii acuzați de maltratarea reclamantelor nu a fost un incident izolat. Guvernul de la Chișinău a fost obligat să le achite celor două tinere câte 7500 de euro plus cheltuieli de asistență juridică.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »