web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentar de la București: Este necesar să creăm sinergii între statul român și românii din comunitățile istorice și diaspora

Iulia Modiga 1 noiembrie 2018 0

 

La Parlamentul României va avea loc vineri dezbaterea cu genericul „Priorități legislative pentru românii de pretutindeni”, organizată de Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților, la inițiativa deputatului Constantin Codreanu, președinte al Comisiei.

Potrivit unui comunicat de presă, dezbaterea va începe la ora 10:30 cu mesaje din partea reprezentanților instituțiilor statului român având ca domeniu de activitate susținerea românilor de peste hotare – Președinție, Senat, Camera Deputaților, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, precum și a europarlamentarilor.

Am inițiat această dezbatere, pe care am conceput-o în forma unui Atelier legislativ, urmare a întâlnirilor pe care le-am avut cu românii din diverse state europene în care concetățenii noștri au o prezență masivă, în special Italia și Spania, dar și din alte state occidentale. Problematica diasporei românești și a românilor de pretutindeni în general este una vastă și complexă. Avem obligația să ne interesăm îndeaproape de problemele românilor din afara granițelor țării și să identificăm soluții legislative sau administrative corecte pentru fiecare dintre aceste probleme. Dorim ca prin această dezbatere să aducem în prim-plan nu doar probleme stringente sau cronic, dar și să identificăm soluții corecte, în spirit european. Este necesar să creăm sinergii între statul român și românii din comunitățile istorice și diaspora. Împreună suntem mai puternici și mai eficienți în demersul nostru legitim de consolidare a relațiilor statului român cu românii de pretutindeni și viceversa”, a declarat deputatul Codreanu.

Modificarea și completarea legislației privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni; Consiliul  Românilor de Pretutindeni –  necesitate sau  moft legislativ; Centrele comunitare românești; votul electronic și votul prin corespondență; necesitatea măririi numărului de deputați și senatori delegați în Parlamentul României de către cetățenii români din afara granițelor țării; reducerea birocrației în comunicarea unor autorități din România cu românii de peste hotare; sprijinirea predării limbii române în școlile din afara granițelor țării, inculsiv în Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Serbia; simplificarea procedurilor de recunoaștere a calificărilor și experienței obținute în străinătate; dezvoltarea unor programe de reîntoarcere în zonele rurale a românilor plecați peste hotare; probleme practice privind  detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale; digitalizarea României; mediul asociativ și mass-media românească de peste hotare; excelența legislativă și networking-ul de afaceri cu diaspora; unitatea culturală, spirituală și politică a românilor sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul dezbaterii.

La dezbatere vor participa deputați și senatori români și reprezentanți ai mediului asociativ din România, Republica Moldova și diaspora.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »