web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

1 decembrie la Alba Iulia: Zeci de mii de români de pretutindeni, în Marșul Centenar

Iulia Modiga 2 noiembrie 2018 0

 

Zeci de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului și de pretutindeni sunt așteptați pe 1 decembrie, la ora 08:00 în Alba Iulia pentru a participa la Marșul Centenarului, cu pornire de la gara feroviară.

La marș vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai mare manifestare ca număr de participanți, din Anul Centenarului, anunță organizatorii. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

Autoritățile locale din satele din județul Alba și din județele din proximitate fac un apel către toți românii să vină la Alba Iulia, chiar dacă nu au cazare, asigurându-i pe aceștia că vor găsi în propriile localități metode a a întâmpina oaspeții care vin din toate regiunile unde trăiesc români.

De asemenea, de la toți participanții la Marșul Centenarului se vor lua semnături pentru proiectul de modificare a Constituției României prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională, în cadrul campaniei „1 milion pentru Unire”.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »