web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Plângere penală împotriva lui Dodon. Cauza: Cimitirul Eroilor din Chișinău

Iulia Modiga 3 noiembrie 2018 0

 

Asociația „Unirea-ODIP” şi Comitetul de Salvare a Cimitirului Eroilor au depus vineri o plângere la Procuratura Generală împotriva preşedintelui Igor Dodon. Socialistul este acuzat de  vânzarea ilegală a terenului de pe strada Decebal din Capitală, unde se află Cimitirul Eroilor.

Plângerea se referă la hotărârea din 14 august 2007 a Guvernului Tarlev, în care Igor Dodon a fost ministru al Economiei, şi care a permis privatizat mai multe loturi de pământ, inclusiv terenul de pe strada Decebal 17, locul unde-şi duc somnul de veci soldaţi din 18 state, inclusiv ostași români. Comisia care s-a ocupat de înstrăinarea pământurilor era compusă din apropiaţi ai lui Igor Dodon. La scurt timp, altă hotărâre de guvern a modificat-o pe prima şi a majorat lotul de pământ supus privatizării, dar şi preţul, de la 67 de milioane la 70 de milioane de lei.

Terenul care a fost privatizat pentru ridicarea unui complex de locuinţe şi birouri are, de 11 ani, un statut incert – nici cimitirul nu este amenajat corespunzător și nici situația complexului nu se clarifică. Un document emis de Academia de Ştiinţe a Moldovei arată că pe acest loc există vestigii. Prin urmare, avizul pozitiv pentru privatizare, oferit în 2007 de Agenţia Naţională de Arheologie, este unul ilegal, spun autorii plângerii.

Actualul șef al statului respinge orice acuzaţie în acest caz.

Unioniștii au anunțat de Ziua Armatei Române startul lucrărilor de reabilitare a Cimitirului Eroilor din Chișinău. Prin intermediul donațiilor, la cimitir urmează să fie renovați pilonii monumentali, gardul, dar și primul rând de scări.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »