web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Liderul comuniștilor de la Tiraspol, patru ani de închisoare pentru că i-a smuls epoleții unui milițian

Liviu G. Stan 6 noiembrie 2018 0

 

Liderul comuniștilor din regiunea separatistă transnistreană, Oleg Horjan, deputat în așa-zisul Soviet Suprem (legislativul regional – n.red.) de la Tiraspol, a fost condamnat de o instanță locală la patru ani și jumătate de închisoare într-un penitenciar cu regim general.

Oleg Horjan

Oleg Horjan a fost declarat vinovat de violență și insultarea autorităților, anunță presa de la Tiraspol, citată de Infotag.

Sursa citată menționează că liderul Partidului Comunist din regiunea transnistreană a fost reţinut după ce a organizat o întâlnire cu alegătorii pe 2 iunie, în piaţa centrală din Tiraspol, care a fost calificată ca miting neautorizat.

După manifestație, miliţia transnistreană a reţinut mai mulţi activişti. Atunci Oleg Horjan a mers la secţia de miliţie, cerând eliberarea persoanelor reţinute.

Anchetatorii susțin că, înainte de a fi scos din secție, el l-ar fi îmbrâncit pe unul dintre milițieni și i-a smuls altuia epoleții.

Procuratura din regiunea separatistă a calificat aceste acțiuni ca ilegale şi a solicitat Sovietului Suprem să-i retragă lui Horjan imunitatea parlamentară, pentru a-l aduce în faţa justiţiei.

De pe data de 5 iunie, Horjan s-a aflat în arest, în aşteptarea procesului de judecată.

Oleg Horjan s-a declarat nevinovat şi susţine că a fost condamnat pentru „lupta cu mafia şi complicii ei aflaţi la guvernare”. Partidele comuniste din Republica Moldova, Rusia, Belarus şi din alte ţări au săit în apărarea liderului comuniştilor transnistreni, cerând eliberarea imediată a acestuia.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »