web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Vicepreședintele PDM: Dodon poate fi cercetat penal pentru uzurparea puterii în stat

Liviu G. Stan 7 noiembrie 2018 0

 

Vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Vladimir Cebotari, este indignat de faptul că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă practica de a refuza să promulge unele legi, chiar dacă Constituția îl obligă să facă asta. Deja s-au acumulat prea multe încălcări și sunt toate premisele ca șeful statului să fie cercetat penal pentru „uzurparea puterii în stat”, spune politicianul.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

„Eu am întrebări față de președinte, față de instituția prezidențială, pe care o respect. Se pare că și pe Igor Dodon îl respect, cel puțin îl respectam. Totuși, uneori nu înțeleg unele lucruri. Cum poți să-ți permiți să te comporți în felul acesta față de instituția prezidențială, față de sine? Cum poți să provoci astfel de spectacole? Eu nu înțeleg”, a declarat Cebotari ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate, scrie Ziarul Național.

Vicepreședintele PD a făcut o paralelă între Igor Dodon și președintele României, Klaus Iohannis. „Nici președintelui României nu-i place să semneze unele decrete, dar știe că aceasta e obligația sa conform Constituției. Încearcă să poarte negocieri, să găsească compromisuri politice, dar își îndeplinește obligațiile sale. Nici eu nu mai înțeleg de câte ori se va mai repeta acest circ”, a adăugat Cebotari.

De asemenea, fostul ministru al Justiției crede că ar exista temei pentru ca Igor Dodon să fie cercetat penal pentru încălcările făcute până acum. „Eu consider că la ora actuală s-au acumulat suficiente cazuri care pot fi calificate ca uzurpare a puterii de stat de către președinte. Se putea de investigat aceste cazuri, iar ulterior președintele să fie cercetat penal. Să fie tras la răspundere. Așa cred eu ca jurist. Nu dau verdicte sau încheieri, dar am impresia că poate apărea această întrebare”, a conchis Vladimir Cebotari.

Igor Dodon a refuzat recent să promulge trei legi și ar putea fi suspendat pentru a cincea oară de către Curtea Constituțională.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »