web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Actor și regizor din Republica Moldova, decorat de președintele României

Iulia Modiga 8 noiembrie 2018 0

 

Petru Hadârcă, actor, regizor și realizator de emisiuni TV și de radio a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F „Promovarea culturii”, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea culturii, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute în întreaga sa carieră actoricească, pe scenă şi pe ecran, precum și pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută.

Sursă foto: vipmagazin.md

Sursă foto: vipmagazin.md

Petru Hadârcă s-a născut pe 8 mai 1963, în orăşelul Sângerei. A absolvit Institutul de Teatru „B. V. Şciukin” din Moscova.

A fost actor la teatrele „Luceafărul” şi „M. Eminescu” din Chişinău, precum şi la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti. În perioada 1995-1997 este angajat prin colaborare la Teatrul „Nottara” din Bucureşti. Timp de mai mulţi ani a fost director artistic al Studioului de creaţie „Apropont” din Chişinău, al Teatrului muzical „Ginta Latină”, precum şi al Teatrului Naţional „M. Eminescu”. A realizat roluri principale în zeci de spectacole de teatru și în filme artistice.

Hadârcă este cunoscut pentru mai multe spectacole montate în diverse teatre de pe ambele maluri ale Prutului: „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” şi „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale; „O afacere sentimentală” de Cl. Magnier; „Două săgeţi” de A. Volodin; „Noroc şi sănătate, domnule!” de Pierre Chesnot; „Puricele în ureche” de Georges Feydeau ş.a.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »