web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Italia va ajuta Rep. Moldova în procesul de reformare a Trupelor de Carabinieri

Liviu G. Stan 8 noiembrie 2018 0

 

Aspectele de reformare a Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova și importanța implicării Italiei în procesul de modernizare a instituției au fost discutate joi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu Giovanni Nistri, comandantul General al Armatei de Carabinieri din Italia.

Șeful Executivului a apreciat contribuția părții italiene la realizarea reformei Trupelor de Carabinieri, în special promovarea intereselor carabinierilor din Republica Moldova pe platformele internaționale.

Premierul de la Chișinău a subliniat că autoritățile rămân ferm angajate în implementarea Strategiei de reformare a trupelor de carabinieri 2017-2020, care urmărește profesionalizarea integrală a efectivului și consolidarea capacităților instituționale.

În același timp, recent, a fost aprobată Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri – documentul va oferi carabinierilor mai multe atribuții în ceea ce privește misiunile de securitate și ordine publică.

„Avem nevoie de trupe de carabinieri profesioniste care să intervină la timp, astfel încât să asiguram ordinea publică. Suntem determinați să avansăm în reformarea Trupelor de Carabinieri și ne bucurăm că Italia ne va ghida în acest proces”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Giovanni Nistri, a reiterat deschiderea spre intensificarea colaborării bilaterale. În acest sens, Italia va susține în continuare implementarea reformei Trupelor de Carabinieri în Republica Moldova și va acorda asistență în dotarea cu echipamente, organizarea de instruiri și schimb de bune practici.

Anul trecut, peste 100 de carabinieri moldoveni au fost instruiți în Italia.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »