web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

(VIDEO) Basarabencele, la Alba Iulia pe 1 decembrie. Tu cu cine vii la Marșul Unirii?

Iulia Modiga 26 noiembrie 2018 0

 

Mobilizare generală pentru participarea la Marșul Unirii din 1 decembrie, de la Alba Iulia. La manifestație și-au anunțat prezența într-un mod inedit și unionistele din Republica Moldova. Îmbrăcate în port popular, acestea dau de știre că în ziua în care este marcat Centenarul Marii Uniri, vor merge la Alba Iulia, să ceară reîntregirea națională.

La 100 de ani de la Marea Unire, eu vin acasă. Pe 1 decembrie ne vedem la Alba Iulia, să cerem reîntregirea țării. Tu ce faci?”, întreabă basarabencele.

Startul Marșului Unirii va fi  dat pe 1 decembrie, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară din Alba Iulia. În coloană vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai amplă manifestație ca număr de participanți, din Anul Centenarului. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

Pe 1 decembrie vom repeta porunca istoriei de acum 100 de ani. Acasă! În România! La Marșul Unirii! Tu ce faci de Centenar?

Startul Marșului Unirii va fi dat pe 1 decembrie, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară din Alba Iulia. În coloană vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai amplă manifestație ca număr de participanți, din Anul Centenarului. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

Publicată de Semnează pentru Basarabia e România pe Duminică, 25 Noiembrie 2018

Participanții la marșul organizat de Alianța pentru Centenar vor avea ocazia să semneze pentru proiectul de modificare a Constituției României prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională.

Marșul Unirii este inclus în programul oficial al sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

Români din toată Țara, ne adunăm în fața Gării din Alba Iulia, pe 1 decembrie, ora 08:00.

Pe 1 decembrie, la Marșul Unirii, își dau întâlnire frații de pe ambele maluri ale Prutului. Se va reface scenariul evenimentului istoric de acum 100 de ani și se va cere Reîntregirea Țării.

Publicată de Semnează pentru Basarabia e România pe Luni, 26 Noiembrie 2018

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »