web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Propunerea unui sociolog din Bruxelles: România și Rep. Moldova, echipă națională comună de rugby

Liviu G. Stan 26 noiembrie 2018 0

 

România și Republica Moldova, echipă națională comună de rugby? Inițiativa îi aparține lui Robert Adam, diplomat și cercetător în sociologia și istoria sportului la Universitatea liberă Bruxelles.

Cercetătorul a propus unirea celor două echipe în una singură, scrie site-ul suporterilor români de rugby Club 16.

În acest sens, Robert Adam a dat exemplul Irlandei și Irlandei de Nord, care participă cu o echipă comună la marile competiții internaționale de rugby.

Propunerea a pornit de la degringolada rugby-ului în întreaga regiune.

România ar trebui să își asume misiunea de a contribui la consolidarea rugbyului în regiune, ca actor de tradiție al acestui sport. Să spunem în Republica Moldova, Serbia, Ucraina. Iar începutul ar putea fi făcut, simbolic, cu Republica Moldova. Rugby-ul basarabean este pe tobogan. Echipa națională a retrogradat în al patrulea eșalon european. Cei mai buni jucători nu mai onorează convocările. Disputele intestine aproape că au șters Moldova de pe harta rugbyului”, susține cercetătorul român.

„În acest moment, România poate și trebuie să întindă o mână de ajutor. Ca un început, ar putea fi integrat calendarul competițional. O echipă din Republica Moldova ar putea intra în Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon din România. La fel, o echipă feminină și pentru rugby-ul în șapte, sport olimpic. Precaritatea rugbyului românesc este, văzută de peste Prut, un Eldorado. Asistența ar trebui să meargă și spre dezvoltarea sectorului de copii și juniori. În final, Club 16 propune, pe modelul irlandez, o echipă națională unificată a României și Republicii Moldova”, mai este de părere Robert Adam.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »