web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

A fost inaugurat al doilea cimitir militar românesc din Rusia

Iulia Modiga 27 noiembrie 2018 0

 

Cimitirul militar românesc din Kuban, al doilea din Rusia, pe cea de-a doua direcție de înaintare a trupelor române, a fost inaugurat luni, la Apșeronsk, în regiunea Krasnodar. Aici au fost înhumați 88 de soldați și ofițeri români descoperiți de germani și de ruși între Marea de Azov, Marea Neagră și Munții Caucaz. 

Ceremonia s-a desfășurat în prezența reprezentanților mai multor instituții de stat românești, a ambasadorului României la Moscova, Vasile Soare, și a unor membri ai asociației ruse „Memoriale Militare”.

Cimitirul eroilor români de la Apșeronsk a fost realizat în baza unui acord între Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, din România, și Asociația „Voennîe Memorialî”, din Federația Rusă, cele două instituții împuternicite cu aplicarea aspectelor tehnice ale Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Federației Ruse privind regimul juridic al mormintelor militare române aflate pe teritoriul Federației Ruse și al mormintelor militare ruse aflate pe teritoriul României, ratificat prin Legea nr. 413/2006.

Primul cimitir militar românesc din Rusia a fost inaugurat în 2015 la Rososka, în apropierea localităţii Volgograd, fost Stalingrad. Acolo sunt înhumaţi  peste 70 de militari români căzuţi în timpul sângeroasei bătălii de la Stalingrad, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Credit foto: Radu Baltasiu/Facebook

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »