web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Singura educatoare de limba română din Cernăuți, premiată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni

Liviu G. Stan 28 noiembrie 2018 0

 

La recepția organizată de Consulatul General al României din Cernăuți în data de 27 noiembrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a acordat un premiu special (de excelență) educatoarei Matiaș Svetlana Vasilisa.

Matias Svetlana Vasilisa este educatoarea unicei grupe mixte de grădiniță cu predare în limba română din orașul Cernăuți.

Demersurile pentru deschiderea unei grădinițe separate cu predare în limba maternă nu sunt pe cale de realizare în viitorul apropiat. Astfel, doar cei circa 30 de copii de toate vârstele preșcolare au pregătirea pentru școala cu predare în limba română din această grupă, care este coordonată în condiții dificile de educatoare Matiaș Svetlana Vasilisa.

„Eu vă mulţumesc foarte mult pentru premiu! Nici nu am visat aşa ceva. Eu la grupa aceasta lucrez nu de mult timp, dar copii aceştia îmi sunt tare scumpi. Este greu că sunt de una singură la grupa cu limba română, în care avem copii de toate vârstele. Aş fi tare bucuroasă dacă ar mai veni o colega la grupă, să ne ajutăm. Dar cât sunt singură aşa mă stărui să îi învăţ pe copii să poată gândi şi vorbi în limba maternă”,a declarat educatoarea Svetlana Vasilisa Matiaș

Ca urmare a întregii activități educaționale derulate în folosul copiilor români din regiunea Cernăuți și a aportului deosebit, constant și eficient la menținerea și promovarea identității românești, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a acordat Matiaş Svetlana Vasilisa un premiu în valoare de 500 de euro.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »