web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Singura școală românească din raionul Taraclia a sărbătorit Ziua Națională a României

Iulia Modiga 4 decembrie 2018 0

 

Copiii și cadrele didactice de la Grădinița-gimnaziu „Dimitrie Cantemir” din Aluatu au sărbătorit luni Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri.

La inițiativa Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și cu sprijinul Consulatului General al României la Cahul, în singura școală românească din raionul Taraclia a fost susținut, de către actorii Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul piesa de teatru „Arvinte și Pepelea”. Amuzantă și interactivă, piesa le-a smuls hohote de râs celor mici, dar și profesorilor.

Școala s-a pregătit de sărbătoare și printr-un recital de poezie și spectacol de cântec și dans românesc.

Publicată de Iulia Centenar Modiga pe Luni, 3 decembrie 2018

Publicată de Iulia Centenar Modiga pe Luni, 3 decembrie 2018

Toți preșcolarii și școlarii au primit din partea reprezentanților Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni cartea de istorie „Marea Unire pentru cei mici”, iar Anei Donceva, directorului grădiniței-gimnaziu i-au fost oferite o serie de lucrări despre români de pretutindeni valoroși și Marea Unirea de la 1918.

La eveniment au participat Excelența Sa, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, vicepreședintele raionului Taraclia, Pavel Tarlev, directorul Direcției învățământ a raionului Taraclia, Eugenia Mandaji, directorul Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Gheorghe Mândru, reprezentanți ai Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și președintele „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, cel care a coordonat campania de strângere de fonduri pentru repararea școlii de la Aluatu.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »