web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

VIDEO. Cum se poate scurta perioada de așteptare la consulatele României din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 6 decembrie 2018 0

 

Cetățenii Republicii Moldova depun zilnic la consulatele României de pe teritoriul Republica Moldova circa 1.000 de cereri, ceea ce reprezintă „un număr foarte mare” de solicitări, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Într-o conferință de presă susținută la Chișinău, diplomatul a ținut să amintească ultimele acte aprobate de autoritățile de la București pentru simplificarea procedurilor care vizează obținerea de acte românești.

„România a venit în sprijitul cetățenilor din R. Moldova printr-o serie de acte care facilitează sau simplifică anumite proceduri de obținere a cetățeniei române sau alte documente românești”, a declarat diplomatul român.

Printre acestea, Daniel Ioniță a amintit revizuirea Legii cu privire la cetățenia română care vizează minorii ce nu au fost incluși în dosarele de redobândire a cetățeniei de către părinții lor, dar și decizia potrivit căreia cetățenii Republicii Moldova pot depune cereri de înscriere sau transcriere a certificatelor de naștere sau de căsătorie la toate oficiile de stare civilă de pe teritoriul României, pentru a evita cozile de la Chișinău, Bălți sau Cahul. În ultimul caz este nevoie de prezența obligatorie a celui care solicită actele.

Cum puteți evita problemele tehnice la depunerea solicitărilor în regim online la consulatele României în Republica Moldova aflați în clipul de mai sus. 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »