web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Franco Frattini, prietenul Rusiei de la OSCE? Ce declaraţie a făcut privind conflictul transnistrean

Liviu G. Stan 8 decembrie 2018 0

 

Reprezentantul special al președinției Italiei în exercițiu a OSCE, Franco Frattini, susține că Federația Rusă nu ar fi parte a conflictului transnistrean, ci doar un mediator, componentă din formatul „5+2”, transmite Radio Chişinău.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția rusă RIA Novosti.

„Vreau să subliniez că nici Federația Rusă și nici Ucraina nu sunt părți ale conflictului transnistrean. Cele două țări au rolul de mediatori, care participă în formatul „5+2”. La rândul său, rolul OSCE constă în a coordona lucrul comun. În același timp, este important ca ambele părți – și Chișinăul, și Tiraspolul – să coopereze”, a declarat Franco Frattini.

El a afirmat că Federația Rusă ar fi „contribuit major la obținerea unor rezultate concrete în reglementarea moldo-transnistreană”.

Rusia a fost recunoscută parte a conflictului transnistrean prin acordul de încetare a focului, semnat în 1992 între președinții Boris Elţîn şi Mircea Snegur, afirmă experții, dar și prin numeroase decizii ale CEDO, pronunțate în dosare ce privesc situația din regiunea transnistreană și prezența armatei ruse în regiunea sepratistă din stânga Nistrului.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »