web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Gabriel Cobusneanu, jurnalistul din Alba Iulia cu rădăcini basarabene a devenit Ambasadorul Unirii

Panico Alina 20 decembrie 2018 0

Gabriel Cobusneanu, ziarist din Alba Iulia cu rădăcini adânci în Basarabia a devenit Ambasadorul Unirii în anul Centenar. De-a lungul anilor, jurnalistul a fost alături de mișcarea unionistă și a promovat în articolele sale mesajul reîntregirii țării. Gabriel Cobusneanu a primit certificatul de Ambasador al Unirii pe 19 decembrie din partea Președintelui Acțiunii 2012, George Simion.

,,Am primit certificatul cu foarte mare emoție, mai ales ca sunt, jumătate, basarabean. Dar și cu tristețe, că România este, în continuare, o țară care nu se va vindeca decât atunci când se va realiza Unirea’‘, a declarat Gabriel Cobusneanu.

Jurnalistul a evaluat evoluția anului Centenar prin prisma luptei pentru Unire. Potrivit acestuia, o figură importantă în mișcarea unionistă a fost și rămâne a fi în continuare liderul unionist George Simion, în jurul căruia se consolidează o forță capabilă să realizeze reunirea României cu Republicii Moldova.

,,Din păcate, majoritatea politicienilor de aici și de dincolo de Prut sunt repetenți la capitolul patriotism și sunt incapabili să se ridice la nivelul unui ideal atât de măreț. Singurele vești bune vin dinspre primarii care au semnat acordurile de înfrățire, sau a declarațiilor de Unire, precum și din partea organizațiilor Unioniste. Lideri ca George Simion și cei din jurul său sunt singurele lumini în întunericul de dincolo și dincoace de Prut”, explică jurnalistul.

George Cobusneanu a ales să promoveze în domeniul mass-mediei ideea Unirii. În anul Centenar a fost alături de evenimentele și acțiunile demarate de mișcarea unionistă și a lăsat scris pentru generațiile ce vor veni o parte din istoria acestui an.

,,M-am implicat, prin intermediul publicației Proalba, pe care o dețin la Alba Iulia, în promovarea Marșului Unirii și am făcut cunoscute poveștile câtorva tineri basarabeni care au ales să vină de Centenar, ACASĂ, în orașul Unirii. Desigur, voi continua să sprijin orice acțiune a unioniștilor fiindcă singura certitudine e aceea că Basarabia e România!”, a conchis Gabriel Cobusneanu.

Gabriel Cobuseanu are o relație specială cu Basarabia. Străbunicul său, Toma Cobusneanu, primar în Satul Sagaidac, raionul Cimișlia, Republica Moldova, a fost condamnat la moarte și deportat în Siberia în vara anului 1941. A reușit să supraviețuiască în lagărul comunist, dar nu a mai apucat să își revadă, niciodată, familia și locurile natale. Fiul sau cu soția și cei doi copii s au refugiat din calea comuniștilor în județul Alba. Atunci, tătăl lui Gabriel Cobusneanu avea doar doi ani.

Celalalt străbunic a fost preot și este înmormântat în curtea bisericii din satul Puhoi, raionul Ialoveni. A refuzat sa plece din Basarabia, la refugiu, a dorit sa rămână lângă enoriașii lui.
De-a lungul timpului, Gabriel Cobusneanu nu a uita niciodată care-i sunt rădăcinile și a realizat cercetări pe marginea motivelor pentru care străbunicul său a fost deportat. În urma unei investigații, jurnalistul descoperă că la câteva zeci de ani de la arestarea sa, pe numele lui Toma Cobusneanu este emis un certificat de reabilitare, emis de Procuratura Generală a Republicii Moldova, sub semnătura lui Igor Serbinov, procuror general adjunct. Documentul atestă faptul că Toma Cobusneanu a fost condamnat ilegal din motive politice.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »