web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

(VIDEO) Adevărul cutremurător de la Revoluția din 1989. Eroii care au făcut România liberă, comemorați la București

Panico Alina 21 decembrie 2018 0

Acum 29 de ani avea loc declanşarea Revoluţiei române anticomuniste în Bucureşti. 21 decembrie râmâne în memoria românilor drept momentul 0 al României, ziua în care mii de oameni au plătit cu prețul vieții pentru a elibera țara de sub regimul dictatorial al lui Ceaușescu și a da libertate poporului român. Cu această ocazie, în București, au fost desfășurate o serie de evenimente dedicate memoriei eroilor revoluționari. Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au participat alături de Asociația ,,21 decembrie 1918” la acțiunile comemorative.

Evenimentele dedicate eroilor decembriști au debutat în dimineața zilei de 21 decembrie la Cimitirul ,,Eroii Martiri ai revoluției din Decembrie 1989”. Aici a fost oficiată o slujbă de pomenire de către protopopul Ion Armaşi, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, ocazie cu care s-au depus coroane de flori în memoria victimelor.  Un detaşament al Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” a dat onorul, iar Fanfara Armatei a intonat Imnul de stat. Participanții au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere la mormântele celor care au murit pentru libertatea României.

Urmaşi sau rude ale eroilor din decembrie 1989, alături de unioniști au asistat la o ceremonie similară şi la Troiţa de la Piaţa Universităţii. Au fost depuse flori și aprinse lumânări în memoria luptătorilor pentru libertatea României.

,,Sunt 29 de ani. 29 de ani în care am vorbit despre revoluție și nu ne-am înțeles menirea. E timpul să cinstim cum se cuvine memoria eroilor care și-au dat viața pentru ca noi să fim liberi, să luptăm pentru această libertate și s-o apărăm. Azi, mai mult ca oricând, în 2018, și în acest decembrie, atât de simbolic pentru poporul român”, a declarat George Simion, Președintele Acțiunii 2012, prezent la evenimentele care s-au desfășurate în București, dedicate eroilor Revoluției din 1989.

Tot în memoria celor care şi-au pierdut viaţa la Revoluţie a fost depusă o coroana de flori şi la placa comemorativă de la Sala Dalles – punctul fierbinte al Revoluției din București, unde s-au tras primele gloanțe asupra mulțimii în București. Primul erou ucis aici în 1989 avea doar 19 ani – Mihai Gâtlan.

Acum 29 de ani avea loc declanşarea Revoluţiei române anticomuniste în Bucureşti: Nicolae Ceauşescu a convocat un miting în faţa Comitetului Central al PCR, în cursul căruia urma să fie înfierată atitudinea protestatarilor de la Timişoara. Mitingul a fost întrerupt de grupuri de protestatari care au fost dispersaţi de forţele de ordine. În cursul nopţii s-a tras cu muniţie de război în demonstranţi şi apoi s-a degajat terenul cu ajutorul blindatelor. România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă. Toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație.

Conform unui raport al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), 1.166 de persoane au murit la evenimentele din decembrie 1989.

Adevărul cutremurător de la Revoluția din 1989

Eroii care au făcut România liberă, comemorați la București. O serie de evenimente dedicate Revoluției din 1989 s-au desfășurat astăzi,21 decembrie în capitala țării. Revoluționarii își spun poveștile dureroase de acum 29 de ani care le-au marcat viața. Nouă ce ne rămâne de făcut: să păstrăm vie memoria celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră și să cerem ca autorii crimelor revoluției să fie judecați.

Publicată de Semnează pentru Basarabia e România pe Vineri, 21 decembrie 2018

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »