web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Concert la Mănăstirea Putna dedicat făuritorilor Marii Uniri

Liviu G. Stan 28 decembrie 2018 0

 

În ultima zi de Crăciun, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna a fost oficiată Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu Arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, și clerici din România, Republica Moldova și nordul Bucovinei.

După slujbă, a avut loc tradiționalul concert de colinde „La poartă la Ștefan Vodă”, scrie Basilica.ro.

Concertul a fost dedicat Făuritorilor Marii Uniri din 1918 și generațiilor viitoare de români.

Au participat mai multe coruri din zonă: Grupul vocal instrumental „Fiii Putnei” al Școlii „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, Grupul vocal studențesc „Irini”, Grupul „Cununa Vicovului” al Școlii Gimnaziale „Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos, Corul Parohiei Sfântul Gheorghe – Laura, Vicovu de Sus și Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Alături de grupurile de mai sus, au susținut momente artistice cunoscutul interpret de muzică populară Ilie Caraș, născut în nordul Bucovinei, la Ropcea, și soții Gheorghe și Ionelia Onesemniuc, profesori din Milișăuți, împreună cu cei patru copii ai lor.

Invitații speciali ai acestei ediții au fost membrii grupului „Mărgăritare basarabene”, din Corjova, un sat pe malul  Nistrului.

La finalul concertului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul s-a rugat lui Dumnezeu pentru împlinirea urărilor copiilor care au interpretat colinde.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »