web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Exemplu de dedicație! Constantin Asofronie, vicepreședintele Asociației „Cultul Eroilor”, a primit titlul de Ambasador al Unirii

Panico Alina 5 ianuarie 2019 0

 

Constantin Asofronie, vicepreședintele Asociației ,,Cultul Eroilor”, un unionist convins și un susținător activ al Acțiunii 2012 a primit titlul de Ambasador al Unirii. Constantin Asofronie a adunat de-a lungul anului Centenar în CV-ul său unionist acțiuni concrete pe care le-a îndeplinit cu succes, iar titlul de Ambasador al Unirii va încununa biografia acestuia.

,,Titul de Ambasador al Unirii va rămâne ca o urmă în biografia celor care au muncit pentru Unire în anul Centenar, este un semn al participării la activitățile care s-au desfășurat în țară, în Basarabia și în alte locuri, la inițiativa mișcării unioniste”, a declarat Constantin Asofronie.

Certificatul de Ambasador al Unirii a fost oferit de către Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Galați.

,,Ne mândrim că îl avem pe Constantin Asofronie alături de mișcarea unionistă, iar acum și în calitate de Ambasador al Unirii. Ambasadorul va depune toate eforturile necesare pentru înfăptuirea dezideratului Unirii”, a declarat liderul unionist, George Simion.

Constantin Asofronie este alături de mișcarea unionistă din anul 2015, iar de atunci participă activ la activitățile dedicate Unirii. Membrul Acțiunii 2012, Galați, a participat la fondarea Alianței pentru Centenar din august 2016, reprezentând Asociația Națională Cultul Eroilor. Pe 23 martie 2018 a organizat la Galați un eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, ocazie cu care a fost lansat primul număr al revistei ,,Galațiul Eroic”, dedicat Centenarului. Peste câteva zile, pe 25 martie 2018, un drup de gălățeni, condus de Constantin Asofronie a participat la Marea Adunare Centenară de la Chișinău.

Totodată, Constantin Asofronie a luat parte la plantarea celor 50.000 de stejari la Mărășești, în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – RoMândria”. Fiecare stejar a fost plantat în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, al căror sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918.

În perioada 25-26 august 2018, Constantin Asofronie a fost prezent la primul Congres al Reîntregirii Neamului, având ca principal subiect Unirea dintre Republica Moldova şi România. Vicepreședintele Asociației ,,Cultul Eroilor” este unul dintre semnatarii Declarației de Unire adoptată în Parlamentul European pe 5 septembrie, unde a avut loc conferința „România și regiunile istorice în anul centenar: Cultură, identitate, valori europene”.

Vicepreședintele Asociației Cultul Eroilor a paticipat la Marșul Centenar pe traseul Cosmești – Tecuci – Munteni – Iași – Chișinău. Pe 1 septembrie a luat parte la evenimentul anului Centenar de la Chișinău, iar pe 1 decembrie a fost prezent la Alba Iulia la Marșul Unirii.

De-a lungul anului Centenar, Constantin Asofronie a trecut Prutul cu o donație de carte românească la două școli din localitatea Cania, raionul Cantemir și la un liceu din orașul Giurgiulești din Republica Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »