web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Patriarhia Moscovei recunoaște că în Rep. Moldova se vorbește limba română

Liviu G. Stan 8 ianuarie 2019 0

 

Patriarhia Moscovei recunoaște identitatea și unitatea lingvistică moldo-română,  publicând pe pagina sa oficială Pastorala de Crăciun a Patriarhului Kirill în limba română cu alfabet latin, specificând că este vorba despre o singură limbă, nu despre două, scrie Vlad Cubreacov, președintele Asociației „Răsăritul Românesc”, preluat de Romanian Global News.

Premieră absolută! Minune de Crăciun! ”Moldoveni, deci Români!” – de la Moscova citire! Patriarhia Moscovei își calcă pe…

Publicată de Vlad Cubreacov pe Duminică, 6 ianuarie 2019

După ce ani la rând s-a predicat la Moscova că românii din Republica Moldova sunt orice altceva, mai puțin români, Patriarhul Kirill „comite” acum un adevăr istoric.

„De aici și până la a recunoaște oficial dreptul Patriarhiei Române de jurisdicție canonică în Republica Moldova nu mai rămâne decât un pas. Dacă scrii «limba moldoveană (română)», trebuie să scrii de fiecare dată, pentru motive de consecvență logică și morală, și «moldovenii (românii)», nu-i așa, Moscovă iubită, mândră capitală? Aviz episcopului Marchel, piosului Dodon și bandiților de la Tiraspol, care luptă contra alfabetului latin și limbii române materne a fraților noștri din stânga Nistrului!”, a notat Vlad Cubreacov pe Facebook.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »