web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ministrul Educației cere elaborarea de urgență a unui program clar de studiere a limbii române în Rep. Moldova

Liviu G. Stan 16 ianuarie 2019 0

 

Republica Moldova trebuie să elaboreze un program foarte clar de studiere a limbii române, preferențial pentru alolingvi.

De asemenea, autoritățile de la Chișinău trebuie să pregătească un set întreg de manuale care, actualmente, sau sunt lipsă și învechite, sau nu corespund anumitor necesități locale pe care le au minoritățile etnice.

Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Monica Babuc, degrevată din funcție în perioada electorală, informează IPN.

„Acest lucru înseamnă crearea grupurilor de lucru care vor elabora aceste manuale și acest lucru trebuie să-l facem foarte rapid. Pregătim aceste mișcări”, a declarat Monica Babuc la emisiunea Punctul pe azi de la postul de televiziune TVR Moldova.

De asemenea, Monica Babuc spune că în curând la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va fi format un alt grup de lucru pentru studierea specificității promovării limbii române în zonele unde sunt concentrate minoritățile etnice.

Șefa de la Educație a adăugat că în unele școli din UTA Găgăuzia nu există profesori de limba română. În plus, sunt comunități de până la 15 mii de oameni în care nu există cunoscători de limbă română. Monica Babuc spune că pentru învățarea limbii române de către alolingvi, fie trebuie aduși la specialitățile de profil tineri din aceste comunități care vor reveni și vor face profesorat, fie în aceste zone trebuie direcționați tineri specialiști, în condiții prioritare.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »