web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Încă o sfidare a Rusiei în dosarul transnistrean: Tiraspolul a deschis o reprezentanță la Moscova

Liviu G. Stan 23 ianuarie 2019 0

 

La Moscova a fost deschisă Fundația socio-culturală „Transnistria”, pe care presa și separatiștii de la Tiraspol o anunță ca pe o reprezentanță a enclavei din stânga Nistrului în capitala Rusiei, transmite Deschide.md.

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

La evenimentul de deschidere a participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, așa-zisul „ministru de externe” transnistrean, Vitalii Ignatiev, deputați din Duma de Stat de la Moscova și reprezentanți ai republicilor separatiste Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno-Karabah.

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim  Krasnoselski, a declarat că noua entitate corespunde poziției exprimate în pretinsul referendum din 2006. Krasnoselski nu a uitat să amintească și de Strategia 2019-2026 elaborate de aparatul separatist pe care îl conduce.

„Acest Centru va deveni un instrument practic de realizare a unor părți din Strategia 2019-2026. Acolo, noi am stipulat că poziționarea internațională a Transnistriei depinde de calitatea relațiilor noastre externe”, a spus Krasnoselski.

Liderul separatist l-a lăudat și pe cel care urmează să conducă această organizație, Leonid Manakov, care în anii 90 a ocupat funcții de conducere în cadrul pretinsului minister de interne de la Tiraspol.

Oficiul Fundației se află pe strada Povarskaya 11 aflată în centrul Moscovei. Ministerul de externe de la Moscova a confirmat deschiderea unei fundații de cooperare ruso-transnistreană care se va numi – Fundația socio-culturală „Transnistria”. Până acum, pretinsele autorități din regiunea saparatistă Transnistria vorbeau despre o reprezentanță specială a Tiraspolului la Moscova cu atribuții de ambasadă.

Fundația amintită în comunicatul Ministerului de Externe din Federația Rusă va oferi asistență în stabilirea „relațiilor” socio-culturale și socio-economice; menținerea contactelor directe cu Moscova, interacțiunea cu organizațiile publice; conservarea și dezvoltarea culturii popoarelor din Transnistria și integrarea acesteia în culturile rusă și mondială și, în acest scop, crearea unor publicații și organizarea expozițiilor.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »