web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Provocare românească! Studenții basarabeni din România votează Partidul Unirea – Democrația Acasă pe 24 februarie

Panico Alina 30 ianuarie 2019 0

Studenții basarabeni din România votează Unirea – Democrația Acasă pe 24 februarie, la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de o serie de tineri basarabeni, care își urmează parcursul academic la universitățile din România. În scurte filmulețe, postate pe paginile lor de facebook, tinerii își exprimă susținerea pentru liderii unioniști, care fac parte din cadrul fracțiunii Unirea – Democrația Acasă, în cursa electorală. Totodată, studenții au lansat și o provocare pentru colegii lor din alte centru universitare, să continue acest val, lansat de ei, de conștientizare națională.

Valeria Găvoază, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, care urmează programul Erasmus în Belgia, la Unversite Catholique de Louvain, a spart gheața și a anunțat într-o intervenție video pe pagina sa de Facebook, că va merge pe 24 februarie acasă, în Republica Moldova, și va vota Partidul Unirea – Democrația Acasă, pe listele căruia figurează liderii unioniști Anatol Ursu, Ion Leașcenco, dar și oameni de cultură care susțin dezideratul Unirii – Zinaida Bolboceanu sau Petru Vutcărău. Tânăra a explicat și motivele pentru care își va pune ștampila de vot pe #11UNIRE.

,,Eu pe 24 februarie o să-i votez pe băieții de la Unirea – Democrația Acasă, despre care probabil nu ați auzit de la televizor pentru că nu au furat milioane ca să reușească să le cumpere, însă puteți să-i urmăriție pe internet să vedeți ce fac, să vă informați și dacă considerați, la fel ca mine, că merită să fie votați și că aceasta este unica alternativă în Republica Moldova – Unirea cu România, atunci mergeți pe 24 februarie și pentru asta votați”, a declarat Valeria Găvoază.

Exemplul Valeriei a fost urmat de Maria Panainte și Daniela Maimescu, studente la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, care au anunțat într-un video postat pe Facebook că pe 24 februarie vor vota tinerii unioniști.

,,Studenții din diaspora nu au uitat de ce se întâmplă acasă. Studenții basarabeni din România, votează tinerii unioniști”, a declarat Maria Panainte.

Tinerele au lansat, cu această ocazie, o provcare către studenții basarabeni, bursieri ai statului român, din centrele universitare din România, să le urmeze exemplul.

Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului mixt de vot. Partidul Unirea – Democrația Acasă, pe listele căruia fac parte lideri uniniști veniți din mediul civic, se află pe locul 11 în buletinele de vot pe circumscripțiile naționale.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »