web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Comemorarea masacrului din Lunca. George Simion: „România de azi nu îşi respectă istoria! Trebuie să o face MARE!”

Liviu G. Stan 11 februarie 2019 0

 

S-au împlinit 78 de ani de la masacrul din Lunca Prutului, una dintre paginile sângeroase din istoria României în secolul XX. Liderul Acţiunii 2012, George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a participat duminică, în comuna Mahala, regiunea Cernăuţi, la comemorarea acestui eveniment tragic. 

„Știați că peste 500 de români din Cernăuți au fost omorâți de sovietici și aruncați în patru gropi comune? Nu, pentru că România mică de azi nu își respectă istoria! Trebuie să o facem MARE!”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

„Am participat astăzi la comemorarea masacrului de la Lunca la invitația doamnei primar din Mahala, Elena Nandriș. Prin felul ei autentic de a fi, doamna Nandriș a adunat azi la Lunca oameni din toate colțurile țării, împărțite astăzi în trei state”, a subliniat unionistul.

În noaptea de 6 spre 7 februarie 1941, peste 600 de ţărani, printre care 300 de copii, din satele Boian, Ostriţa Herţei, Horecea Mănăstirii, Horecea Urbană, Plaiul Cosminului, Ceahor, Corovia şi Mahala, Ţinutul Herţa, au fost măturaţi de gloanţele sovieticilor în localitatea Lunca, în timp ce se îndreptau spre România.

Sătenii din împrejurimile Herței se adunaseră într-o vâlcea împădurită din apropierea graniței. Viscolea puternic, iar ninsoarea puternică limita vizibilitatea la doar câțiva metri. Bucovinenii au început să se furișeze spre sud. Mersul lor era întrerupt de patrulele sovietice care supravegheau granița. Drumul fugarilor trecea peste Prutul înghețat. După miezul nopții, unul dintre fugari s-a împiedicat de o sârmă. Oamenii au crezut că au ajuns în România și au început să strige: „Ura!”. Însă ei se înșelaseră. Sovieticii, alertați de strigătele de bucurie, au deschis focul asupra fugarilor.

Cadavrele au fost aruncate în trei gropi comune, însă doar una avea să fie descoperită.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »