web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

La Cernăuți a fost reînființată Societatea Muzicienilor Români „Armonia”

Iulia Modiga 11 februarie 2019 0

 

La Cernăuți a fost înregistrată oficial Societatea Muzicienilor Români din Ucraina „Armonia”. Fondatorii acestei asociații s-au declarat a fi continuatorii istorici și culturali ai societății „Armonia”, care a funcționat în Bucovina în anii 1881-1944.

Președinte al Societății Muzicienilor Români „Armonia” din regiunea Cernăuți a fost ales Dumitru Caulea, dirijorul Corului „Dragoș Vodă”.

Unii din liderii timpului nostru o zic cu voce tare – ”Astăzi doar se cânta și se dansează !!! ( se închid școlile , se împuținează drepturile noastre!)” 
– Da! Au dreptate, le înțeleg ideea.
Cum fiecare om cu ușurintă își poate argumenta adevarul, așa și fiecare își poate argumenta și propria prostie. Adevărul suprem este istoria oricărui popor – în momente grele, la durere, a găsit alinare prin cântec, ungând sufletul prin doină, cântec de jale, cântec de înstrăinare … Prin cântec în lacrimi se spală durerea, chiar cu un pas înapoi, lăsând mâinile-n jos- ca în scurt timp, să facă 3 pași înainte!
Doar un popor puternic va recunoaște – da, astăzi suntem mai slabi! Dar știm ce trebuie să facem! Știu și eu și recunosc – mi-e frică… , căci m-a apasă Gloria vechii Societăți „Armonia”, dar știu și altceva – voi face totul și toate, ca să nu-mi fie rușine să Vă privesc in ochi, sau rușine la pomenirea înaintașilor noștri”, a declarat Dumitru Caulea.

Societatea de Cântare „Armonia” a fost înfiinţată la 18 iulie 1881, la Cernăuţi, la sugestia lui Silvestru Morariu – Andrievici. În raportul anual pe 1906 se menţionează numele întreg al societăţii: „Armonia”, societate pentru Cultivarea şi Răspândirea Muzicii Naţionale, Bisericeşti şi Lumeşti în Bucovina.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »