web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce se va întâmpla cu TVR Moldova?

Victor Crăiescu 13 februarie 2019 0

 

Deputatul în Parlamentul de la București Eugen Toman a anunțat că un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 pe care l-a propus privind finanțarea TVR Moldova a fost respins de comisiile reunite pentru Cultură ale Legislativului României.

Curios. Ieri, comisiile reunite pentru Cultură ale Parlamentului au admis toate amendamentele la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, cu excepția unuia. Al meu. Un amendament prin care solicitam finanțarea TVR Moldova, un post de televiziune românesc în marea de posturi TV și radio rusești, care promovează cu agresivitate o politică antiromânească în Republica Moldova. Nici măcar nu s-au obosit să motiveze respingerea. Repet, este singurul amendament respins. Voi ce înțelegeți?”, a scris parlamentarul pe Facebook.

În motivația amendamentului, Tomac a menționat că „este necesară suplimentarea creditelor bugetare pentru finanțarea postului de televiziune TVR Moldova în vederea contracarării politicii antiromânești din Republica Moldova și promovării obiceiurilor și tradițiilor strămoșești, identității etnice românești, limbii și culturii române”.

TVR Moldova este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune.

TVR Moldova este un post generalist care difuzează producţii ale studiourilor TVR din Chişinău şi din Bucureşti, dar şi achiziţii din piaţa audiovizualului internaţional. De asemenea, retransmite programe realizate de TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR Internaţional. Emisiunile informative, sportive, programele publicistice, filmele artistice româneşti şi străine şi piesele de teatru româneşti, documentarele, emisiunile despre evenimente în care sunt implicaţi românii din comunităţile din afara graniţelor României şi Republicii Moldova, producţiile de divertisment, spectacolele de muzică şi folclor, transmisiile în direct sau înregistrate de la festivalurile naţionale şi internaţionale, toate acestea fac parte din oferta mediatică a TVR Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »