web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Partidul UNIREA – Democrația Acasă, alături de profesorii abuzați și intimidați de către guvernarea de la Chișinău

Panico Alina 13 februarie 2019 0

Partidul UNIREA – Democrația Acasă solicită instituțiilor internaționale, acreditate în monitorizarea alegerilor parlamentare, să oprească abuzurile și intimidările față de profesorii din Republica Moldova, cărora li se cere forțat să participe la întâlnirile electorale pe care le organizează Partidul Democrat din Republica Moldova.

 Într-o conferință de presă desfășurată astăzi, 13 februarie, reprezentanții UNIREA – PPDA susțin că a venit timpul să taxăm dur guvernarea cleptocratică, făcând referire la cazul profesorilor din cadrul liceului ,,Ion Pelivan’’ din Răzeni care au fost obligați să participe la o întâlnire electorală în timpul orelor de muncă.

,,Este o legitate când profesorii angajați ai structurilor de stat sunt obligați să-și părăsească locul de muncă în timpul orelor de serviciu pentru a se întâlni cu partidul de guvernare. Este un abuz grav din partea guvernării! Îndemnăm instituțiile internaționale, cele acreditate la Chișinău cu monitorizarea alegerilor să ia atitudine. Este interzis, este ilegal să întrerupi orele atunci când vine președintele Parlamentului să abandoneze orele și să meargă să facă plecăciuni’’, a declarat Vasile Costiuc, președintele Partidului Unirea – Democrația Acasă. 

Ion Leașcenco, candidat pe lista națională a Partidului Unirea – Democrația Acasă a declarat în deschiderea conferinței de presă că sistemul educațional nu trebuie să fie implicat în jocurile politice pe care le face guvernarea de la Chișinău.

,,Imixtiunea politicului în instituțiile de învățământ din Republica Moldova este dea dreptul alarmantă. Profesorii din cadrul liceului ,,Ion Pelivan” din localitatea Răzeni au fost scoși de la ore pentru a participa la o întâlnire electorală a Partidului Democrat. Suntem obligați să reacționăm la asemena derapaje antidemocratice”, a declarat Ion Leașcenco, candidat pe lista națională a Partidului Unirea – Democația Acasă.

Zinaida Bolboceanu, Conferențiar universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a făcut un apel către toți profesorii din Republica Moldova să meargă împotriva regimului oligarhic de la Chișinău și să nu se lase inimidați de acesta.

 

,,Elita intelectuală trebuie să demonstreze că are verticalitate. Vă îndemn să ne ridicăm și să fim exemplu pentru tânăra generație’’, a declarat Zinaida Bolboceanu, candidata unionistă pe circumscripția nr. 35 – Căușeni. 

Silviana Pozneac, profesoară de limba și literatura română la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale din Chișinău a descris actul guvernării drept unul distrugător, îndreptat către elita societății. 

,,Este dea dreptul revoltător ceea ce se întmplă cu noi. Este un act îndreptat împotriva procesului educativ. Trebuie să oprim acest flagel distrugător, iar intimidarea profesorilor nu mai poate continua. Ne salvăm doar UNIȚI’’, a declarat Silviana Pozneac, candidat pe lista Partidului UNIREA – Democrația Acasă. 

Partidul UNIREA – Democrația Acasă a reflectat în cadrul conferinței de presă și alte cazuri în care profesorii din Republica Moldova sunt supuți abuzurilor din partea Partidului Democrat. 

Învățătorii de la Liceul „Ion Pelivan” din satul Răzeni, raionul Ialoveni, au ales să facă politică în timpul orelor de studiu. Unii spun că așa le-a ordonat directorul liceului Natalia Raileanu. Aceasta nu confirmă faptul. ”Este treaba profesorilor”, a declarat la rândul său vicepreședintele PD, Andrian Candu, care a organizat evenimentul. Reprezentanții Ministerului Educației din Republica Moldova nu au comentat situația, deocamdată.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »