web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion: A murit doamna Steliana… și vor să îngroape și TVR Moldova!

Iulia Modiga 14 februarie 2019 0

 

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion atrage atenția asupra pericolului în care se află postul de televiziune TVR Moldova.

Singurul post de televiziune românesc care a mai rămas în Republica Moldova, în marea mass-mediei din stânga Prutului care adoptă politica dictată de Rusia, antiromânească, și care promovează regimul oligarhic, impus de Partidul Democrat, în frunte cu Vlad Plahotniuc, riscă să fie desființat. Astăzi, 13 februarie, aflu cu regret că SINGURUL amendament care nu a fost susținut de Comisiile Reunite pentru Cultură ale Parlamentului României privind Bugetul de stat pentru anul 2019 a fost cel legat de finanțarea postului de televiziune TVR Moldova. Amendamentul solicita suplimentarea creditelor bugetare pentru finanțarea postului de televiziune TVR Moldova în vederea contracarării politicii antiromânești din Republica Moldova și promovării obiceiurilor și tradițiilor strămoșești, identității etnice românești, limbii și culturii române, valori de care basarabenii nu se pot lipsi”, a scris Simion pe pagina sa de internet.

În același context, George Simion a semnalat și că una dintre cele mai constante prezențe la acțiunile unioniste, basarabeanca Steliana Tomașenco, a trecut la cele veșnice: „O doamnă pe care o întâlneam mereu, la fiecare acțiune unionistă de la Chișinău. Era bucuria mea, în tot acel ocean de oameni, să o zăresc. Deseori, venea cu prietene, cu fiica acesteia, Rodica Tomașenco și cu nepotul, Cristi. Doamna Steliana îmi vorbea în 2014, la un an de la apariția postului de televiziune TVR Moldova în spațiul dintre Prut și Nistru, în timpul unui marș unionist, despre câtă nevoie au basarabenii de presă românească. Am scotocit arhiva și am găsit această înregistrare cu mesajul impresionant al doamnei Steliana, pe care îl voi purta viu în memoria mea: Vrem să știm întotdeauna ce se întâmplă în Țară și ce se va întâmpla cu noi. Vreau cât mai multe programe de la București ca să pot fi informată și să pot mai departe să transmit limba frumos vorbită!”.

Este momentul să spunem lucrurilor pe nume, așa cum doamna Steliana o făcea, cu mult curaj și încredere. Unirea o vom face noi, prin proiecte de infrastructură comune, energie, gaz și spațiu informațional comun. Este dorința oamenilor care cred cu adevărat în reîntregire. Voi pune aceste subiecte pe agenda europeană pentru a îndeplini visul a mii de basarabeni, iar oferta mediatică a TVR Moldova, care este propusă basarabenilor nu trebuie să dispară. Emisiunile informative, programele publicistice, filmele și documentarele românești, evenimentele ce au loc pe cele două maluri de Prut, în care sunt implicaţi românii din comunităţile din afara graniţelor României şi Republicii Moldova, producţiile de divertisment, spectacolele de muzică şi folclor, transmisiile în direct sau înregistrate de la festivalurile naţionale şi internaţionale trebuie să ajungă în casele fiecărui cetățean al Republicii Moldova prin intermediul postului TVR Moldova”, a conchis liderul unionist.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »