web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

(VIDEO) R. Moldova mimează justiția. Ședințele de judecată cu privire la abuzurile asupra unioniștilor de pe 1 septembrie, tergiversate

Panico Alina 21 februarie 2019 0

O nouă ședință de judecată cu privire la evenimentele din 1 septembrie 2018, a fost desfășurată astăzi, 21 februarie, la Judecătoria Buiucani din Chișinău.

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, scrie pe o rețea de socializare că polițistul care a fost audiat în cadrul ședinței, a adus mărturii false.

„Am participat la o nouă demonstrație de mimare a justiției în Republica Moldova. Polițistul din imagine, a mințit, de frică probabil, fiindu-i ordonat de superiori, pe semne, spunând că pe traseul Chișinău – Strășeni au fost 20-30 de inspectori de patrulare care ne-au “rugat frumos” să “deblocăm traseul”. Afirmând în același timp că nu a văzut niciun fel de mascați și de fapt ei, inspectorii de patrulare, ne-au forțat să “eliberăm carosabilul”. Minte cu nerușinare, pentru că nu am vorbit și nici nu ne-a atins vreun inspector de patrulare ci acei mascați, fără însemne distinctive ale poliției sau vreun alt semn de identificare”, scrie Ion Leașcenco, unul din liderii unioniști de la Chișinău, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Leașcenco pe rețelele de socializare și în mass-media există o mulțime de materiale video unde se vede clar cum mai mulți unioniști au fost bruscați și târâți pe jos de mascați nu de 20-30 de inspectori de patrulare, iar faptul că polițiștii sunt nevoiți să mintă, este o dovadă de acuzație pe nedrept.

Judecătoria Buiucani a anunțat alte două ședințe pentru data de 27 februarie și 5 martie.

„Noi vom continua să luptăm pentru ReUnire. Inclusiv ca acești polițiști să poată beneficia de salarii decente și să nu mai fie nevoiți să mintă prin judecați”, a conchis Ion Leașcenco.

Amintim că, mai multe autocare din Caravana Unirii, care trebuiau să ajungă la evenimentul din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pe 1 septembrie 2018, au fost blocate fără niciun motiv de forţele de ordine. În timp ce se aflau la periferia orașului, pentru a recupera autocarele care nu au fost permise să intre în Chișinău, mai mulți reprezentanți ai poliției au intervenit în această situație agresiv, lovind și bruscându-i pe liderii unioniști prezenți la fața locului.

Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată cu privire la evenimentele din 1 septembrie.Am participat la o nouă demonstrație de mimare a justiției în Republica Moldova.Polițistul din imagine, a mințit, de frică probabil, fiindu-i ordonat de superiori, pe semne, spunând că pe traseul Chișinău – Strășeni au fost 20-30 de inspectori de patrulare care ne-au “rugat frumos” să “deblocăm traseul”.Afirmând în același timp că nu a văzut niciun fel de mascați și de fapt ei, inspectorii de patrulare, ne-au forțat să “eliberăm carosabilul”.Minte cu nerușinare, pentru că nu am vorbit și nici nu ne-a atins vreun inspector de patrulare ci acei mascați, fără însemne distinctive ale poliției sau vreun alt semn de identificare.Este video unde se vede clar cum am fost bruscați și târâți pe jos de mascați nu de (SIC!) 20-30 de inspectori de patrulare.Nu cred că am văzut vreodata atâția polițiști de la INP în același timp.Prin urmare, se minte cu nerușinare în continuare.Nu am blocat traseul. Mașinile treceau pe a doua bandă, iar faptul că sunt nevoiți să mintă, este o dovadă că am fost acuzați pe nedrept.Tergiversează cu bună știință cazul și anunță ședință după ședință, cică, să audieze toți martorii, care, logic, vin câte unul de fiecare dată. Apropo, toți polițiști. Au anunțat alte două ședințe pentru data de 27 februarie și 5 martie.Indiferent ce vor face acești trepăduși, noi vom continua să luptăm pentru ReUnire. Inclusiv ca acești polițiști să poată beneficia de salarii decente și să nu mai fie nevoiți să mintă prin judecați.

Publicată de Ion Leașcenco pe Miercuri, 20 februarie 2019

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »