web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

FOTO. Episcopul de Bălți a comemorat, la Soroca, eroii răpuși în războiul de pe Nistru

Liviu G. Stan 4 martie 2019 0

 

Episcopul Antonie de Bălți a comemorat, la Soroca, eroii căzuţi în războiul de la Nistru din anul 1992.

PS Antonie, episcop de Bălţi, a participat, la Soroca, la manifestaţiile dedicate comemorării eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru din anul 1992. Episcopul a oficiat, cu această ocazie, slujba de parastas pentru pomenirea sufletelor eroilor căzuţi pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova.

La slujba de pomenire au fost prezenţi combatanţi şi rudele celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă, se menționează într-un comunicat de presă al Episcopiei de Bălți.

PS Antonie a adus un omagiu eroilor căzuţi şi celor participanţi la masa de pomenire, menţionând, între altele: „Cei mai destoinici fii ai acestui neam s-au ridicat în apărarea pământului strămoşesc când ameninţarea a venit din exterior. Dumneavoastră sunteţi o lecţie de bărbăţie, curaj, verticalitate şi demnitate. Cât de mult avem nevoie toţi de aceste calităţi. O parte dintre camarazii dumneavoastră au căzut cu moarte de erou. Avem datoria sfântă să nu uităm jertfa lor şi să-i pomenim în rugăciunile noastre. Veşnică lor pomenire eroilor căzuţi în războiul de la Nistru”.

PS Antonie a comemorat, la Soroca, eroii căzuţi în războiul de la Nistru în anul 1992 În ziua de sâmbătă, 2 martie…

Publicată de Mitropolia Basarabiei pe Duminică, 3 martie 2019

„Emoţionantă a fost discuţia cu domn Tudor Cebotari, tatăl eroului Iurie Cebotari, căzut pe câmpul de luptă, care a dorit să-i spună, episcopului Antonie, durerea de tată care îşi aşteaptă, în continuare, fiul să se întoarcă de la război”, se mai arată în comunicatul de presă.

Conflictului de pe Nistru a izbucnit pe 2 martie 1992 şi a durat până pe data de 21 iulie 1992, când a fost semnat Acordul de încetare a focului între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Cele mai grele lupte pentru integritatea Republicii Moldova s-au dat în localităţile Dubăsari, Corjova, Coşniţa, Pohrebea, Doroţcaia, Cocieri, Roghi şi Tighina. În urma acestui conflict, aproape 300 de soldați au rămas invalizi. Alţi 286 și-au pierdut viața. Victime printre civili au fost de 400 de morţi.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »