web analytics

Românii din Cernăuți vor să dea în judecată primăria orașului. Care este nemulțumirea acestora

Liviu G. Stan 7 martie 2019 0

 

Românii din Cernăuți sunt dispuși să dea în judecată primăria orașului dacă aceasta va continua să ignore solicitările părinților de a inaugura în centrul regional o grădiniță românească – informează agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

De zeci de ani, cernăuțenii cer autorităților locale să deschidă o instituție preșcolară cu predarea în limba română, însă solicitările lor n-au fost luate în considerare.

Pe 5 martie, conducerea Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și a Ligii Tineretului Român „Junimea” din centrul regional, împreună cu președintele grupul de inițiativă al comitetului părintesc, au avut o întâlnire cu reprezentanții misiunii OSCE în orașul Cernăuți, la invitația acestora, după ce asociațiile respective au înaintat săptămâna trecută o scrisoare oficială OSCE, în care solicită ajutorul statelor străine în soluționarea problemei respective.

Mai multe detalii despre această problemă putețigăsi în reportajul realizat de televiziunea online BucPress TV din Cernăuți. 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »