web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina

Liviu G. Stan 11 martie 2019 0

 

În Transcarpatia ar putea fi deschis un nou punct de control și trecere  a frontierei cu România: Biserica Albă – Sighetu Marmației, informează Agenția BucPress.

Sursă foto: gagauzinfo.md

Sursă foto: gagauzinfo.md

Potrivit corespondentului BucPress în Transcarpatia, un obiectiv discutat mai mulți ani la rând și la diverse niveluri a fost abordat  recent la reuniunea  experților ucraineni și români, cu participarea organelor executive centrale și locale ale celor două țări vecine – la Slatina, raionul Teaciv.

Victor Dovgan, ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, inițiatorul  conferinței,  a sosit cu mare întârziere din cauza unui incident neplăcut pe  drumurile precare ce leagă  regiunile Lvov și Transcarpatia.

Un  nou punct  de frontieră pe Tisa se prevede să se deschidă în cel  mai apropiat timp: Biserica Albă (Ucraina) – Sighetu Marmației (România).

Lungimea frontierei de stat a Ucrainei cu România în regiunea Transcarpatia este cea mai mare – 204 km. Controlul, inregistrarea mărfurilor, vehiculelor, cetațenilor se efectuează în 2 puncte de control la frontiera  de  stat (la Teresva nu funcționează  de o perioadă mare de timp). Încă trei nu funcționează în prezent.

Conform proiectului, Ucrainei îi revine să construiască un drum de acces la punctul de control cu lungimea de  1 km și  punctul vamal. Toate celelalte cheltuieli – construcția podului, a arterelor pentru transport  de la  autoturisme până la TIR-uri, punctul de control și trecere a frontierei de pe teritoriul României  va fi  finanțat și construit de București.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »