web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mesajul Agenției Nucleare din Rep. Moldova după avaria de la Râbnița

Liviu G. Stan 12 martie 2019 0

Populația Republica Moldova nu este expusă niciunui pericol în legătură cu incidentul care a avut loc, la începutul lunii martie, la Uzina Metalurgică de la Râbnița, transmite Deschide.md.

„Nu există motive de îngrijorare. Cu certitudine. Este un incident local, care poate fi stopat. În afara gardului uzinei nu există niciun pericol”, a declarat pentru Ziarul Național Ion Apostol, directorul Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice (ANRANR) de la Chișinău.

Potrivit lui Ion Apostol, autoritățile responsabile ale R. Moldova nu au depistat, cu mijloacele pe care le au în dotare, vreo creștere a nivelului de radiații în ultimele zile.

„Noi nu avem acces acolo, iar transnistrenii nu recunosc că ar fi avut loc vreun incident. Sunt doar informații neoficiale”, a adăugat Apostol.

Șeful ANRANR admite că, din punct de vedere teoretic, pot avea loc scurgeri radiologice de la acea uzină, doar în cazul în care printre metalul uzat adus poate nimeri vreun container infestat.

Totuși, acest lucru este exclus, zice Ion Apostol.

„La Râbnița se desfășoară un control riguros, fiindcă e vorba și de interes economic. Acum câțiva ani, uzina a pierdut mulți bani după ce a livrat un produs, care a fost întors. Atunci au cumpărat echipament sofisticat și, la intrarea în uzină, tot metalul uzat este verificat minuțios. Chiar dacă s-ar fi produs un asemenea incident, poluarea se oprește în filtrele instalate la ieșirea din cuptor”, a mai declarat Ion Apostol.

Pe pagina de Facebook „Nașa Ribnița” („Râbnița noastră” – n.r.) a fost publicată o postare anonimă care anunța despre un incident produs pe 5 martie curent la Uzina Metalurgică și despre faptul că nivelul radiației în zonă ar depăși „de 300 de ori norma admisă”.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »