web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Saakaşvili: Republica Moldova e ucisă de oligarhie

Iulia Modiga 14 martie 2019 0

 

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a declarat că Ucraina nu trebuie lăsată să se transforme în Republica Moldova, care ar fi acum un stat al pensionarilor, pe care îl ucide oligarhia. Declarațiile lui Saakașvili au fost făcute în contextul în care pe 31 martie are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina. 

Sursă foto: mondonews.ro

Sursă foto: mondonews.ro

Poroșenko este originar din Moldova și el într-adevăr transformă… să mă înțelegeți corect, eu am prieteni moldoveni și mă raportez față de Republica Moldova, dar pe Republica Moldova o ucide oligarhia și s-a transformat în țara pensionarilor. Dar ceea ce se petrece acum în Ucraina, Poroșenko transformă țara într-o Moldovă, o țară în care vor rămâne doar pensionari și oameni din cercul lui Poroșenko. Nu trebuie să lăsăm ca Ucraina să se transforme în Republica Moldova. Dacă Poroșenko va obține încă un mandat, Ucraina se va transforma într-o a doua Moldovă”, a declarat Saakașvili în cadrul interviului, citat de Unimedia.

În total, 39 de candidaţi au fost înregistraţi pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina. În cazul în care niciun candidat nu va obţine 50% din primul tur, primii doi clasaţi se vor confrunta în al doilea tur, pe 21 aprilie. Potrivit mai multor sondaje de opinie, se aşteaptă ca Petro Poroşenko să fie reales, în timp ce din urmă vin Zelenskiy și Iulia Timoşenko. Poroşenko l-a numit în 2015 pe Saakaşvili guvernator al regiunii ucrainene Odesa. În Georgia, fostul şef de stat (2004-2013) este acuzat de mai multe infracţiuni, în urma unor anchete pe care le consideră politice. În Ucraina, el a demisionat din funcţia de guvernator după un an şi jumătate şi l-a acuzat de corupţie pe fostul său aliat, preşedintele Poroşenko. 

Fostul guvernator al regiunii Odesa afirma în 2017 că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, și președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, lucrează împreună și, în pofida faptului că se declară inamici ai Rusiei, colaborează foarte bine cu partenerii lor din Federația Rusă: „Pentru Poroşenko, Vladimir Plahotniuc este un exemplu de urmat pentru că el vrea să facă în Ucraina ceea ce domnul Plahotniuc a făcut în Moldova: controlul total asupra puterii, businessului și asupra minților conaționalilor”.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »