web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Șefa diplomației europene: Ține de noi să fim vigilenți la situația statului de drept în Republica Moldova

Iulia Modiga 18 martie 2019 0

 

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au analizat evoluțiile din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie și au luat decizia de a urmări cu atenție modul în care va fi format Guvernul și ce program va propune acesta. Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Federica Mogherini.

Federica Mogherini, şefa diplomaţiei UE

Federica Mogherini, şefa diplomaţiei UE

Am evaluat situația actuală din Republica Moldova, cu respect total față de politicile țării, cu bunăvoința de a sprijini agenda de reforme, statul de drept, perspectivele democratice. Ne-am exprimat unele îngrijorări și am convenit că vom fi cu ochii pe formarea guvernării și pe programul pe care Guvernul îl va pune în aplicare. Nu ține de noi să intrăm în discuții despre coaliții și formarea guvernării, dar ține de noi să fim vigilenți la situația statului de drept și mai ales la implementarea agendei Acordului de Asociere cu Republica Moldova, care este pentru noi un partener cheie în Parteneriatul Estic”, a declarat Mogherini, citată de Radio Chișinău.

Apreciind relevanța dosarului pentru România, inclusiv prin prisma priorităților în perioada deținerii Președinției Consiliului UE, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la București Dan Neculăescu a accentuat importanța următoarelor etape postelectorale din Republica Moldova și a subliniat necesitatea continuării în perspectivă a unui angajament vizibil și activ al Uniunii Europene, în beneficiul Republicii Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »