web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Separatiștii transnistreni își plantează „posturi de grăniceri” în zona de securitate. Tiraspol: Prevenim o relansare a conflictului armat

Liviu G. Stan 19 martie 2019 0

 

Administraţia separatistă de la Tiraspol a instalat în ultimele luni aşa-zise „posturi de grăniceri” în zona de securitate şi nu acceptă discuţii cu privire la această problemă, informează Ziarul Naţional.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Reprezentanţii Republicii Moldova au prezentat o declaraţie în care argumentează caracterul ilegal şi militar al aşa-ziselor „forţe de grăniceri” transnistrene în reuniunea de săptămâna trecută a Comisiei Unificate de Control (CUC), solicitând includerea acestei chestiuni pe ordinea de zi.

„Pe lângă faptul că prezenţa acestora contravine Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992 (document principal al procesului de negocieri şi al operaţiunii de pacificare), acestea împiedică libera circulaţie a persoanelor şi mărfurilor, oamenii fiind intimidaţi şi supuşi unor proceduri ilegale de verificare, de înregistrare şi de impunere la plăţi neprevăzute”, au subliniat oficialii Republicii Moldova.

Exponenţii Tiraspolului în Comisie s-au opus şi de această dată luării unei decizii asupra „posturilor de grăniceri” şi au încercat să promoveze ideea că aceste structuri ar avea rolul de „prevenire a relansării conflictului armat”.

Poziţia delegaţiei Federaţiei Ruse a fost formulată de copreşedintele Comisiei, Ilia Uvarov, care a menţionat că percepe „forţele de grăniceri” drept „o realitate” şi nu vede în acestea un factor de limitare a dreptului la libertatea circulaţiei.

În cadrul reuniunii a fost blocată şi propunerea Chişinăului de a pune în aplicare o decizie a CUC luată încă în martie 2008, prin care observatorii militari ai Forţelor Mixte de Pacificare (ruso-moldo-ucrainene) să viziteze toate obiectivele militare din zona de securitate pentru a vedea la faţa locului care este cu adevărat situaţia şi a evalua riscurile unei eventuale escaladări, notează ziarul citat.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »