web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse evită să răspundă la o întrebare legată de acuzațiile de tentativă de omor aduse lui Plahotniuc

Liviu G. Stan 19 martie 2019 0

 

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat că Federația Rusă nu se va implica în procesele post-electorale din Republica Moldova. Totodată, aceasta a spus că nu ține de competența sa să comenteze dosarele penale ale lui Vladimir Plahotniuc deschise în Rusia și că numirea acestuia în funcții înalte la Chișinău ține de opțiunea electoratului din Republica Moldova, informează Deschide.md.

Dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova este una dintre prioritățile politicii externe ale Rusiei”, a declarat Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse în cadrul unui briefing susținut la Moscova.

Întrebată cum va influența relația bilaterală faptul că Vlad Plahotniuc, liderul PDM, care are dosare deschise în Rusia pentru tentativă de omor și spălare de bani, poate să devină prim-ministrul sau președinte al Parlamentului, Zaharova a evitat să ofere un răspuns clar, limitându-se doar la a declara că „să lăsăm procesele politice interne ale unui stat suveran la discreția poporului acestui stat”.

Acolo au avut loc recent alegeri parlamentare care au fost evaluate pozitiv de către structurile internaționale. Și noi ne-am pronunțat asupra acestui fapt. Chestiunea numirilor în funcție trebuie să fie rezolvată în cadrul procedurilor interne ale statului. În ceea ce privește contactele la nivelul structurilor de forță, întrebarea o veți pune lor. Eu nu pot să fac o asemenea evaluare”, a declarat Zaharova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »