web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion s-a înscris oficial în cursa pentru Bruxelles: Candidez pentru a fi o voce a românilor care nu au voce în Parlamentul European

Iulia Modiga 28 martie 2019 0

 

Militantul pentru unirea Basarabiei cu România George Simion s-a înscris oficial în cursa pentru alegerile europarlamentare din luna mai, după ce Biroul Electoral Central a acceptat joi listele sale cu susţinători. Circa 116.000 de români din ţară, din Republica Moldova şi diaspora au semnat pentru a susţine candidatura independentă a lui George Simion.

Candidez independent la alegerile europarlamentare pentru a fi o voce a românilor, nu a partidelor politice, pentru a fi o voce a românilor care nu au voce acolo. Militez pentru Unirea Basarabiei cu Țara, dar militez și pentru alte cauze drepte și românești. Am considerat că nu găsim un echivalent în partidele politice de astăzi, din păcate, așa că ne-am înaintat candidatura independentă la Parlamentul European. Nu am găsit cu cine să dialogăm pentru o strategie pe termen lung pentru subiectul Unirii, după cum nu am găsit pe nimeni interesat de comunitățile istorice – de Cernăuți, Timoc, Bugeac, Voievodina, Transcarpatia și de toate zonele unde trăiesc români; nu sunt reprezentați nici românii din diaspora, sunt peste cinci milioane de români lipsiți de voce, vot electronic nu există, nu îi reprezintă nimeni într-o bătălie absurdă pe care ei o duc cu ambasadele, cu consulatele, cu faptul că nu sunt organizate secții de votare”, a declarat Simion la ieșirea de la Biroul Electoral Central.

George Simion a ținut să precizeze că a beneficiat de susținerea grupului Diaspora Europeană și a mulțumit tuturor celor care au semnat pentru candidatura sa, inclusiv primarilor din țară care i-au fost sprijin.

Am strâns aceste semnături cu greu”, a afirmat Simion, care a anunțat că se va alătura demersului inițiat de alți candidați independenți pentru modificarea legislației electorale în sensul micșorării pragului necesar de semnături. „Practic, eu am strâns semnături cât depun 17 candidați de pe listele de partid”, a menționat unionistul.

George Simion a declarat că în calitate de europarlamentar își va dona cea mai mare parte din salariu unor cauze civice de importanță majoră pentru români, va deschide câte un birou de eurodeputat în fiecare județ, în care va oferi consultanță referitoare la atragerea de fonduri europene și va duce la Bruxelles câte un copil din fiecare sat al României, în vizită de informare.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

George Simion (n. 21 septembrie 1986, Focșani) este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »