web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Furie la Moscova pe seama unei scrisori a ambasadorului SUA la Chișinău adresată parlamentarilor Rep. Moldova. Zaharova: „Washingtonul nu a învățat nimic din lecțiile Euromaidanului”

Liviu G. Stan 31 martie 2019 0

 

O scrisoare publică adresată de ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, adresată parlamentarilor din noua legislature a Republicii Moldova, a stârnit furie la Moscova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, l-a acuzat recent, într-o conferință de presă susținută la Moscova, pe diplomatul american că s-ar amesteca în formarea unei coaliții de guvernare în Republica Moldova, atunci când a spus că singura modalitate pentru ca cetățenii să aibă o viață mai bună este „consolidarea relațiilor cu SUA și Europa” și toate problemele pot fi rezolvate prin „revenirea la valorile occidentale”, transmite Ziarul Național.

Potrivit Mariei Zaharova, această adresare a Ambasadorului Hogan este „cinică” și „dictatură deschisă a Statelor Unite față de Republica Moldova”.

„Apelul, care seamănă mai mult cu un ghid de acțiune, descrie în detaliu modul în care și ce reforme interne ar trebui să efectueze statul și societatea moldovenească, cum să consolideze securitatea informatică, să sporească și controlul asupra „companiilor străine care doresc să influențeze infrastructura critică”, să diversifice sursele de energie. Adică, întregul set de rețete și instrumente pe care SUA le utilizează pentru propriile scopuri. Ca și Ucraina, Moldova este amenințată și șantajată cu „singura cale corectă”, ignorând astfel voturile unei părți semnificative a alegătorilor moldoveni care au o opinie diferită”, a spus reprezentanta MID-ului de la Moscova.

Mai mult, Maria Zaharova amintește în acest context „Euromaidanul” din Ucraina.

„La ce duce această politică, în special în condițiile unei societăți civile divizate, am văzut cu toții în exemplul unei țări vecine. Washingtonul nu a învățat nimic din lecțiile Euromaidanului. Sperăm că, cel puțin pentru Moldova, ținând cont de situația din statele vecine, Occidentul a pregătit o soartă diferită, dar totul sugerează contrariul”, a amenințat Zaharova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »