web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

„Masacrele inocenților“. Proiect în memoria românilor uciși de trupele sovietice la Fântâna Albă și în alte zone

Iulia Modiga 12 aprilie 2019 0

 

1 aprilie 1941. Între 2.000 si 4.000 de români sunt uciși de trupele sovietice la Fântâna Albă, în Bucovina de Nord, când încearcă să treacă granița din URSS în România. Este un exemplu dintr-o serie de evenimente asemănătoare ce au avut loc și la Crasna, Lunca Prutului și Igești. Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, organizează pe 12 aprilie două evenimente dedicate comemorării victimelor acestor masacre.

Astfel, de la ora 15.00 va avea loc o prelegere în Amfiteatrul „Nicolae Iorga” al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București, la care vor participa av. dr. Mihai Nicolae, directorul Institutului „Fratii Golescu“, jurnalistul Vasile Bâcu si politologul Marin Gherman. La eveniment vor fi analizați factorii care au dus la masacre și felul în care sunt reflectate astăzi în spațiul public. De la ora 19.00, în Sala  Papirus a Bibliotecii Naționale este programat vernisajul expoziției cu aceeași temă, incluzând panouri informative referitoare la tragicele evenimente desfășurate dupa anexarea Basarabiei, Bucovinei și a Ținutului Herța.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, în parteneriat cu Institutul „Frații Golescu“, Biblioteca Națională a României și Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București.

Organizatorii anunță că expozitia va fi deschisă la Biblioteca Națională până pe 26 aprilie, iar accesul publicului este liber.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »